Twinkle | Digital Commerce

Zooplus komt met eigen marktplaats

2024-06-14
1000562
  • 0:55

Webshop in dierenbenodigdheden Zooplus werkt momenteel aan een eigen marktplaats. Dat doet het bedrijf om zijn assortiment te verbreden.

Dat verkondigde ceo Geoffroy Lefebvre onlangs tijdens het Shoptalk Europe event in Barcelona. Volgens Lebensmittelzeitung zou de komst van een marktplaats ook moeten zorgen voor een hogere waarde van het bedrijf, wat interessant is voor mogelijke kopers.

Volgens Lefebvre gaat het vooral om een uitbreiding van keuzemogelijkheden voor klanten. ‘Zodat we aan de behoeften van elke huisdierouder kunnen voldoen.’ De marktplaats zou aan het einde van dit jaar worden gelanceerd.

Opvallend is dat enkele jaren geleden Zooplus nog niet zo happig was op het marketplacemodel. Zo gaf Roberto Damen, managing director van Zooplus Nederland in gesprek met deze uitgave aan. ‘Of wij zelf ooit zullen verkopen op marketplaces? Nee, daarmee zouden we de marktplaats groter maken en directe klantrelaties verliezen. We hebben ook geen ambitie om zelf de poort te openen voor andere verkopers, willen graag zelf de aanbieder zijn en de kwaliteit kunnen waarborgen.’

Die ambitie is inmiddels dus wat verschoven. Twinkle heeft Zooplus gevraagd naar de marktplaatsontwikkelingen.