Twinkle | Digital Commerce

Zooplus wil minder winst boeken

2017-09-20
1100618
  • [nieuws]
  • 0:59

Zooplus stelt zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar flink naar beneden bij. Het bedrijf voor dierbenodigdheden wil het komende halfjaar meer investeren in het werven van nieuwe klanten, waardoor de winst op een ‘enkelvoudig miljoen’ uitkomt.

Zooplus had voor 2017 een winst voor belastingen (EBT) tussen de 17 en 22 miljoen bedacht. Dit wordt nu dus onder de 10 miljoen euro gebracht vanwege de focus op bedrijfsgroei. De omzet moet uitkomen op 1.125 miljoen euro, dat al eerder is geschat.

Topprioriteit

Het bedrijf meldt in een persbericht (pdf) dat het derde en het vierde kwartaal van dit jaar in het teken staan van een groeispurt, ‘om een stevige basis te creëren voor groei in 2018’. Deze omzettoename noemt Zooplus een ‘topprioriteit’.

Miljardengrens

Zooplus behaalde in 2016 de omzetgrens van 1 miljard euro net niet, maar kon door zijn gestage groei wel tussentijds zijn verwachting opschroeven, van 875 miljoen euro naar 900 miljoen euro. Het van oorsprong Duitse bedrijf zei destijds de dubbele groeicijfers in alle dertig markten (waaronder Nederland) te danken aan de groei in het foodsegment, de aanhoudend hoge klantloyaliteit en een hogere omzet bij nieuwe klanten.