Twinkle | Digital Commerce

Zooplus onderhandelt met nieuw baasje

2021-08-13
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Online dierenwinkel Zooplus is in onderhandeling met de Amerikaanse private equity partij Hellman & Friedman voor een overname. Die laatste heeft een bod gedaan van 3,5 miljard dollar.

Dat maakt Zooplus bekend. Met de overname wil Zooplus zijn leidende positie versterken in Europa. Volgens het bedrijf ondervindt de markt stijgende klantverwachtingen en is er sprake van een competitief landschap.

Ceo Cornelius Patt: ‘De snel evoluerende Europese huisdierenmarkt zal aanzienlijke kansen bieden voor spelers die de voortdurende verschuiving naar online beheersen. Met Hellman & Friedman verwerven we extra sectorexpertise, hands-on ondersteuning, financiële flexibiliteit en een langetermijnvisie die nodig is om deze unieke markt te veroveren.’

Hellman & Friedman is zeker geen onbekende partij in Duitsland, waar Zooplus vandaan komt. De investeerder heeft al aandelen in onder andere Axel Springer en AutoScout24.

Als het bod wordt geaccepteerd – en Zooplus dus daadwerkelijk wordt overgenomen – dan is Hellman & Friedman van plan om het bedrijf van de beurs te halen. De raad van bestuur van Zooplus laat weten die keuze alvast te steunen.