Twinkle | Digital Commerce

Deutsche Post test met robots

2017-10-20
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

In de Duitse plaats Bad Hersfeld test Deutsche Post een robot die de bezorger op de voet volgt tijdens het leveren van pakketten en brieven. De zelfrijdende PostBOT moet de last van de zware pakketten verlichten.

Volgens Deutsche Post hebben veel bezorgers last van lichamelijke klachten vanwege het voortrijden en tillen van zware pakketten en zakken vol post. Vooral oudere werknemers kunnen hun werkzaamheden daardoor minder goed doen.

150 kilogram

De PostBOT kan tot 150 kilogram vervoeren, zonder dat de bezorger daar moeite voor hoeft te doen. De robot ontwijkt dankzij zijn sensoren obstakels op de weg en volgt zijn menselijke ‘opdrachtgever’ op de voet.

Zes weken testen

Bad Hersfeld is de eerste plaats waar de robot wordt getest. De pilot duurt ongeveer zes weken. Daarna wordt gekeken welke andere locatie geschikt is voor een follow-up proef.

Retailers en robots

In Duitsland én Nederland testen verschillende retailers op eigen initiatief met bezorgrobots. MediaMarkt, Just Eat en Domino’s Pizza komen bij consumenten met kleine wagens aan de deur.