Twinkle | Digital Commerce

Lidl bouwt ook e-commerce dc in Venlo

2017-11-09
1767994
  • 1:02

Lidl bouwt momenteel een nieuw e-commerce magazijn voor de Europese markt in Venlo. Naar verluidt zal het distributiecentrum bij oplevering gebruikt worden voor de fulfilment van online orders in Oost-Nederland en een deel van Duitsland.

Dat melden ingewijden aan De Limburger. Een woordvoerster van Lidl Nederland bevestigt de komst van het dc in Venlo aan Twinkle. ‘Maar meer kan ik je er niet over vertellen’, zegt zij.

Veertien voetbalvelden

Volgens de lokale krant zal het magazijn zo’n veertien voetbalvelden groot worden en gerealiseerd worden in twee fases. De eerste fase is in oktober of november gereed, waarna er gestart wordt met de bouw van de tweede fase.

Honderden medewerkers

Het magazijn biedt volgens meerdere personen die betrokken zijn bij het project straks plek voor zo’n driehonderd tot vierhonderd logistieke medewerkers. Daarnaast wordt er ‘veel kantoorruimte’ ingericht.

Roosendaal

Lidl opende in juni vorig jaar een non-food webwinkel voor de Nederlandse markt. De orders worden nu nog vanuit Duitsland bezorgd, maar hier kan door het magazijn in Venlo verandering in komen. Ook bouwt de discounter aan een nieuw e-commerce dc in Roosendaal, dat volgend jaar de deuren moet openen.