Twinkle | Digital Commerce

Lidl breidt e-dc Venlo uit

2018-11-28
1000562
  • 1:07

Na amper een jaar wordt het e-commerce dc van Lidl in Venlo alweer uitgebreid. Het huidige pand heeft een oppervlakte van 70.000 vierkante meter, daar wordt nu nog eens 40.000 vierkante meter aan toegevoegd.

Dat meldt het FD. Het distributiecentrum in Venlo wordt door Lidl gebruikt om Europese dc’s te bevoorraden en om bestellingen voor de webshop te verwerken. Door de groei van het aantal consumentenbestellingen in Europa zou het centrum al gauw te klein zijn voor de Duitse discounter.

Lidl is sinds de zomer van 2016 met een non-food webshop actief in Nederland. Begin dit jaar kwam daar dus een e-commerce dc in Venlo bij. Ook komt er in Roosendaal een nieuw distributiecentrum voor online bestellingen. Naar verwachting wordt dit centrum begin volgend jaar in gebruik genomen.

‘Relevantie e-commerce neemt toe’

De discounter zag zijn online omzet in alle actieve markten vorig jaar naar verluidt toenemen naar 750 miljoen euro. Voor het lopende jaar mikt het Duitse bedrijf op een doorbreking van de online omzetgrens van één miljard euro. ‘De relevantie van e-commerce voor Lidl neemt toe’, aldus directeur Lidl Digital Thorsten Reichte eerder dit jaar in gesprek met Handelsblatt. ‘In het afgelopen boekjaar zijn we met meer dan 50 procent gegroeid en we willen deze groei voortzetten.’