Twinkle | Digital Commerce

H&M’s next day bezorgoptie heeft populariteitsprobleem

2017-11-11
20481152
  • 1:09

H&M bezorgt online bestelde artikelen nu ook de volgende dag. De artikelen worden geleverd vanuit het nieuwbakken distributiecentrum in Tilburg. De optie is nu al zo populair, dat H&M op zijn website spreekt van vertragingen.

Het fulfilmentcentrum in de Brabantse plaats opende begin dit jaar de deuren. Sindsdien worden de digitale bestellingen voor Nederlandse consumenten niet pas na drie tot vijf werkdagen, maar binnen twee á drie werkdagen geleverd. ‘Next day delivery komt er zéér binnenkort aan’, vertelde PR-manager Laura Muscas destijds al aan Twinkle.

Minder geduld

Nu is het dan zover, aldus de klantenservicepagina van de fast fashion keten. Next day delivery wordt voor een bedrag van € 6,99 aangeboden aan fashionista’s die wat minder geduld of haast hebben. Deze verzendkosten gelden ook voor het bezorgen bij een UPS Access Point.

Twee euro duurder

De order moet dan wel vóór 19:30 uur geplaatst zijn. Saillant detail is dat de nieuwe optie inmiddels zo populair is, dat er vertraging is ontstaan voor next day leveringen, die twee euro duurder zijn dan standaard leveringen.

Zara same day

Grote concurrent Zara heeft inmiddels de eerste stappen in same day delivery gezet. Het gaat alleen om adressen in Madrid. Orders die op werkdagen vóór 14:00 uur zijn geplaatst op Zara.es worden nog dezelfde dag bij consumenten thuis geleverd.