Twinkle | Digital Commerce

Zara test same day delivery

2017-11-11
19201080
  • 0:55

Zara start met het op dezelfde dag bezorgen van zijn kleding. De Spaanse Inditex-dochter biedt de optie vooralsnog alleen in Madrid, tegen een bedrag van € 5,95.

De keten voor fast fashion experimenteert met same day delivery om te kunnen concurreren met El Corte Inglés en Amazon Spanje, schrijft Modaes. Alleen orders die op werkdagen vóór 14:00 uur zijn geplaatst op Zara.es worden nog dezelfde dag bij consumenten thuis geleverd.

Bezorgopties

Naast de same day delivery optie kunnen fashionista's in Madrid hun kleding en accessoires gratis (boven de 30 euro) of voor € 3,95 de volgende dag thuis laten bezorgen en gratis in de winkel laten leveren om af te halen. In Nederland geldt een levertijd van drie tot vijf werkdagen, omdat de orders uit Spanje moeten komen. 

Laat van start

Zara was er relatief laat bij met een eigen e-commerce kanaal. Pas in 2010 kwamen de eerste Europese webwinkels, waaronder die in Nederland. Inmiddels zijn er 45 webwinkels, met de toevoeging van dedicated shops voor Singapore en Maleisië dit jaar.