Twinkle | Digital Commerce

Lidl opent e-commerce dc in Nederland

2017-05-28
1757988
  • [nieuws]
  • 1:04

Lidl opent volgend jaar een nieuw distributiecentrum in Roosendaal voor de afhandeling van digitale bestellingen in zijn Europese markten. Dan zouden Nederlandse orders eventueel niet meer uit Duitsland hoeven te komen.

Lidl heeft sinds juni een webwinkel voor Nederlandse klanten. De bestellingen komen nu nog uit een Duits dc, maar daar zou in 2018 verandering in kunnen komen. ‘Het is nog te vroeg om hier iets over te zeggen, maar dit zou in de toekomst kunnen gebeuren’, zegt een woordvoerster tegen Twinkle. ‘Het dc in Roosendaal moet je in een Europees perspectief zien.’

Zes hectare
Het magazijn komt op zes hectare grond en biedt volgens BN DeStem werk aan 1.200 mensen. ‘Het is wel echt bestemd voor e-commerce, anders dan onze andere zeven (inclusief een nieuw te bouwen magazijn in Oosterhout, red.) Nederlandse dc’s’, aldus de woordvoerster.

Non-food
De Nederlandse webwinkel is gevuld met ‘voorlopig alleen’ non-food artikelen. De producten worden nu binnen twee werkdagen - ook 's avonds - thuisbezorgd voor 2,99 euro met DHL. Klanten kunnen hun orders niet afhalen in de Lidl-supermarkt, maar wel bij een DHL-Parcelshop in heel Nederland. De aparte wijnwebwinkel is sinds november geïntegreerd in het nieuwe verkoopplatform.