Twinkle | Digital Commerce

AO komt met app voor Nederlandse klant

2017-08-08
1337752
  • 1:13

Het is voor Nederlandse consumenten nu mogelijk om via de mobiele applicatie een bestelling te plaatsen bij AO. De app is volledig in het Nederlands en geeft klanten de mogelijkheid om hun order te volgen vanuit het magazijn in Duitsland.

Het Britse AO (Appliances Online) is sinds anderhalf jaar aanwezig in Nederland met een dedicated webshop Ao.nl. Tot nu toe was het voor klanten in ons land alleen een optie om in de Britse app hun in de (mobiele) webshop geplaatste order ‘live’ te volgen, van het magazijn in Bergheim tot aan de eigen voordeur.

Contact met chauffeur

Nu is het gehele assortiment van het lokale Ao.nl te bekijken en ook direct te bestellen vanuit de iOS-app, de applicatie voor Android-toestellen volgt later dit jaar. Daarnaast is het mogelijk om contact op te nemen met de chauffeur van het AO-bezorgbusje dat de bestelling gaat leveren, zo laat Evert van Ginkel, head of retail AO Nederland, weten aan Twinkle.

Tv & audio

AO startte in Nederland met de verkoop van witgoed. Daar is sinds vorige week tv & audio bijgekomen, aldus Van Ginkel. Grote concurrent Coolblue lanceerde gisteren zijn eerste mobiele applicatie, met productinformatie en kattenfoto’s. 

In Twinkle 7-2017 (verschijnt op 29 augustus) vertelt Evert van Ginkel meer over de plannen van AO voor de Nederlandse markt en de recente samenwerking met Nextail.