Twinkle | Digital Commerce

Coolblue lanceert eigen app

2017-08-07
1052566
  • [nieuws]
  • 1:13

Coolblue lanceert vandaag een eigen mobiele applicatie. Klanten kunnen er bestellen, betalen, hun pakketten volgen en productinformatie opzoeken.

'We hebben de app gebouwd omdat onze klanten ernaar vroegen', verklaart beginbaas Pieter Zwart in een persbericht. 'Het is een verlengstuk van onze website en zal elke dag een beetje beter worden gemaakt. Je kunt dus elke twee weken een update met nieuwe features verwachten.'

Scanner

Gebruikers van de app kunnen met de camera op hun toestel barcodes van producten scannen om direct de prijs en beschikbaarheid bij Coolblue in te zien. Ook bevat de app reviews van consumenten. Voorlopig kunnen alleen Coolblue-klanten met een iPhone de nieuwe applicatie downloaden; Android-gebruikers moeten nog even wachten.

Kattenkijker

Eén van de eerste opvallende features is de Kattenkijker: een 'glimlachonderzoek' waarin klanten elke maand de beste kattenfoto kunnen kiezen, maakt de nummer 4 van de Twinkle100 bekend. 'Katten. Gewoon omdat katten.' Gebruikers kunnen uit een serie foto's van de dieren op 'Tinderachtige' wijze aan- of wegklikken.

Ontwikkeling

De populaire e-retailer uit Rotterdam, dit jaar verkozen tot Beste Webwinkel tijdens de uitreiking van de Shopping Awards, heeft de tijd genomen voor de ontwikkeling van de applicatie. In 2014 bleek al uit een vacature voor een senior mobile app developer dat Coolblue wilde investeren in een eigen mobiel kanaal. Datzelfde jaar presenteerde bol.com zijn eerste app.