Twinkle | Digital Commerce

AO stopt in Duitsland

2022-06-10
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Elektronicaverkoper AO vertrekt uit Duitsland. Daarmee is het Britse bedrijf – dat eerder ook in Nederland actief was – alleen nog in de thuismarkt aanwezig.

Dat AO zou vertrekken bij onze oosterburen was een kwestie van tijd. Eerder dit jaar gaf het bedrijf al aan die markt te ‘heroverwegen’ vanwege de toenemende concurrentie, stijgende marketingkosten en problemen met de supply chain. Volgens AO is de beslissing om nu definitief te vertrekken uit Duitsland gebaseerd op ‘de aanhoudende verslechtering van de vooruitzichten voor de Duitse activiteiten’. AO zou nog naar een koper hebben gezocht voor de Duitse divisie, maar tot de conclusie zijn gekomen dat dat het beter was de stekker eruit te trekken.

Dat laatste deed het eerder dus ook al in Nederland. AO begon hier in 2016 met zijn online activiteiten, maar besloot ruim drie jaar later dus ook te stoppen. In Nederland draaide het bedrijf destijds een half miljoen verlies per maand. In Duitsland zag AO destijds meer potentie, de retailer gaf toen ook aan meer in die markt te willen investeren.