Twinkle | Digital Commerce

AO breidt uit met webshop voor smartphones

2019-08-12
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

De Britse online elektronicaketen AO heeft zijn site voor mobiele telefonie genaamd AO Mobile gelanceerd.

Het nieuwe bedrijf is gebouwd op het fundament van Mobile Phones Direct, dat AO eind 2018 kocht voor 32,5 miljoen pond. Volgens de elektronicaretailer was het toen de grootste mobile phone-webshop in het Verenigd Koninkrijk. Het had bij de overname zo’n 1,25 miljoen klanten.

Online only-strategie

De nummer 102 in de Twinkle100 zegt dat consumenten steeds vaker hun mobiele telefoons en telefoonabonnementen online kopen. Het bedrijf wil met de AO Mobile inzetten op een betere klantervaring en lagere prijzen. Lagere prijzen zijn volgens AO-oprichter John Roberts mogelijk vanwege de online-only strategie, de klanten ‘hoeven niet te betalen voor de fysieke winkels en het winkelpersoneel.’

In de eerste weken hoopt de retailer klanten voor de nieuwe webshop te lokken met een digitale kortingsbon die tot 250 pond kan oplopen en op AO.com kan worden uitgegeven.

Eerdere uitbreiding

AO zette eerder al stappen om zijn portfolio en diensten uit te breiden, onder meer met het aanbieden van installeren van wasmachines en laptops en het verhuren van wasmachines.