Twinkle | Digital Commerce

Bubble Post nieuwste aankoop in expansiedrift Bpost

2017-08-08
25071410
  • 1:17

Bpost heeft Bubble Post definitief overgenomen. Het fietskoeriersbedrijf is daarmee de nieuwste dochter van de Belgische post- en pakketvervoerder, die zijn bereik met diverse overnames in België en Nederland verder vergroot.

Bubble Post zal in thuisstad Gent de handen ineen slaan met voormalig concurrent Citydepot op het gebied van stadsdistributie. Bpost profiteert daarbij van de ervaring van Bubble Post met duurzame transportvormen, evenals kennis over gekoeld en vriestransport. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Bubble Post bezorgt ook in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht.

Eigen koers

Geruchten over de overname deden enkele weken geleden al de ronde. Bubble Post-voorman Marc Morioux meldde destijds al tegenover De Tijd niet bang te zijn dat de nieuwe moedermaatschappij zijn bedrijf zou overvaren. 'Bpost stapte in 2015 in CityDepot en een jaar later in Parcify. Die bedrijfjes hebben hun identiteit kunnen behouden en kunnen hun eigen koers varen.'

Overnameslag

Bpost is al een tijdje op de overnametoer, zowel binnen als buiten België. De bekendste kandidaat die het voormalige Belgische staatspostbedrijf op het oog had, was PostNL, dat elk bod van de Belgen afwees. Dat kwam PostNL op de verkoop van 41 procent belangen door grootste aandeelhouder Causeway Capital te staan. De toevoeging van een Nederlandse logistiek partner aan de portefeuille van Bpost vond eind 2016 alsnog plaats door de aankoop van Dynalogic. Daarnaast verschafte Bpost zich in oktober vorig jaar een 'onbekend maar substantieel' belang in de Twentse vervoerder De Buren.