Twinkle | Digital Commerce

‘Flipkart aan vooravond overname Snapdeal’

2017-07-28
1380776
  • [nieuws]
  • 1:03

Flipkart staat op het punt om zijn kleinere concurrent Snapdeal te kopen voor een bedrag tussen de 900 en 950 miljoen dollar. Eerder ging eBay India al op in de, nog steeds grootste e-commerce partij van het land.

Volgens bronnen van persbureau Reuters is de koop bijna rond en heeft Snapdeal een principeakkoord gegeven. Alleen de aandeelhouders moeten hun goedkeuring nog geven.

Snapdeal

Snapdeal haalde in zijn zevenjarig bestaan zo’n 1,5 miljard dollar op aan groeigeld, onder andere van Alibaba en SoftBank. In 2015 werd het bedrijf gewaardeerd op 6,5 miljard dollar, aldus The Wall Street Journal.

Waardevermindering

Flipkart ontving dit voorjaar een zak groeigeld van 1,4 miljard dollar van eBay, Tencent en Microsoft tegen een waarde van 11,6 miljard dollar. Dit is een stuk minder dan de 15,2 miljard dollar die het bedrijf in 2015 waard was.

Moordende Amazon

Deze waardevermindering komt voornamelijk door de moordende concurrentie van Amazon in India. Die pompte sinds zijn introductie in het land in 2012 zo’n 5 miljard dollar in de markt. Flipkart probeert door overnames en de introductie van een eigen Prime-abonnement – Assured – zijn marktleiderschap vast te houden.


Gerelateerde artikelen: