Twinkle | Digital Commerce

EBay wordt visueel doorzoekbaar

2017-11-11
25081410
  • 1:08

EBay vindt producten vanaf deze herfst ook aan de hand van foto’s die gebruikers ‘insturen’. Image Search zoekt in 1,1 miljard items naar een kopie van het product of een vergelijkbaar artikel, zodat consumenten sneller kopen.

EBay kondigt de zoekfunctie aan in een blogpost en geeft aan dat het leunt op artificial intelligence en machine learning. Consumenten kunnen volgens eBay overal waar zij zijn op het idee komen om een product op te zoeken. Dan is een mobiele fotozoekfunctie handig.

Find it on eBay

Zij kunnen elke net genomen of bestaande foto laden in de zoekbalk. Ook is het mogelijk om een product van social media als Pinterest met eBay te ‘delen’. Via Find it on eBay plakken gebruikers dan een url in de zoekbalk, waarna het artikel gezocht wordt op het platform.

Alleen mobiel

De fotozoekfunctie is vanaf de herfst beschikbaar op zowel iOS- als Android-apparaten. Find it on eBay is bij de lancering alleen geschikt voor Android.

Visueel zoeken in webshops

EBay deed al eerder ervaring op met een visuele zoekoptie via eBay Collective, een nieuw platform waar allerlei woonartikelen en -accessoires worden aangeboden. Ook webshops als Asos, H&M en Made.com hebben inmiddels de visuele zoekmogelijkheid aan hun website of app.