Twinkle | Digital Commerce

Flipkart koopt eBay India

2017-05-28
20001125
  • [nieuws]
  • 0:53

Flipkart heeft een kapitaalinjectie gekregen van zeven partijen, waaronder eBay. Deze geldschieter wordt in India nu onderdeel van Flipkart, waardoor de bedrijven een sterkere concurrentiepositie krijgen.

De investeerders leggen samen 1,4 miljard dollar op tafel voor de groei van Flipkart. EBay zou volgens Amerikaanse media 500 miljoen dollar hebben betaald én verkoopt zijn tak in India aan de grootste e-commerce partij van het land.

Exclusief cross-border contract
Met eBay India heeft Flipkart een exclusief contract gesloten voor cross-border handel. Dat wil zeggen dat Flipkart-klanten voor aankopen toegang krijgen tot eBay’s mondiale voorraad, terwijl internationale eBay-klanten producten kunnen kopen van Flipkart-merchants. Flipkart verstuurde tot nu toe niet naar adressen buiten India.

Minder waard
Met het nieuwe groeigeld is Flipkart 11,6 miljard dollar waard. Een stuk minder dan na de laatste investeringsronde in 2015, toen de teller op 15,2 miljard dollar stond. Het bedrijf heeft in eigen land veel concurrentie van bijvoorbeeld Amazon (maar steekt terug met Assured, een eigen versie van Prime) en Snapdeal.