Twinkle | Digital Commerce

Amazon komt bij consument thuis met kluiswand

2017-07-28
1400787
  • 1:02

Amazon heeft een manier gevonden om ook bij consumenten thuis altijd aanwezig te zijn. The Hub is een kluisjeswand waarin niet alleen Amazon en dochterbedrijf Zappos hun orders kunnen leveren, maar ook externe webwinkels.

The Hub is een variant op Amazon Lockers, die in verschillende landen al openbare plekken als stations, scholen en fysieke winkels hebben veroverd. Nu is de woning van de Amerikaanse shopper zelf aan de beurt. Dat wil zeggen, als diegene in een appartementencomplex woont.

Losse modules

De kluisjes - er is zowel een indoor als outdoor versie - kunnen geopend worden door Amazon zelf, andere e-retailers ‘en bijvoorbeeld je oma’, schrijft Techcrunch. De wanden komen in twee verschillende groottes: met 42 kluisjes en een uitbreiding met 23 kluisjes. Ze kunnen als losse modules worden gekoppeld.

Logistieke regie

The Hub is weer een nieuwe stap in Amazon’s ambitie om de volledige logistieke route van online orders in eigen handen te houden. Zo zet het bedrijf in de VS vliegtuigen in voor het vervoer van producten en wordt de last mile bijvoorbeeld in Duitsland vaak opgelost door eigen Amazon-busjes, naast de genoemde Amazon Lockers.