Twinkle | Digital Commerce

Honderden ontslagen bij online marktplaats Snapdeal

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 0:54

De Indiase online marktplaats Snapdeal ondervindt in zijn thuisland concurrentie van onder meer Amazon, Flipkart, eBay en Microsoft. Het bedrijf laat vijf- tot zeshonderd van zijn mensen gaan om de strijd aan te binden met zijn grote tegenspelers.

Dat meldt TechCrunch. Anderhalf jaar geleden ontving Snapdeal nog een investering van 500 miljoen dollar, onder meer van Chinese reus Alibaba. Tegenover TechCrunch verklaart Snapdeal dat het doorvoeren van efficiëntie ten grondslag ligt aan de ontslagen, die op verschillende onderdelen van het bedrijf vallen: de marktplaats, online betaaldienst FreeCharge en logistieke dienst Vulcan Express.

Concurrentie
Op de e-commerce markt in India is veel competitie: grote speler Amazon zet er bijvoorbeeld flink op in en bouwde in een paar jaar tijd diverse fulfilmentcentra en magazijnen. Indiase Reus Flipkart viert er ook hoogtij; Walmart liet er afgelopen jaar zijn oog op vallen. Vele andere merken, bijvoorbeeld Scotch & Soda of Esprit, verkopen inmiddels op de Indiase markt.