Twinkle | Digital Commerce

EBay verkoopt aandelen in Snapdeal voor eigen groei in India

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:09

EBay heeft een deel van zijn aandelen in de Indiase e-commerce gigant Snapdeal verkocht om de positie van zijn eigen handelsplatform in het land te versterken. EBay draait quitte met de verkoop.

Snapdeal is volgens Morgan Stanley de tweede grootste e-commerce site van India, na Flipkart en vóór Amazon India. EBay wil graag toetreden tot de grote drie door groeigeld in zijn India-tak te pompen. Het bedrijf verkoopt net genoeg aandelen om zijn eerdere investeringen in Snapdeal terug te krijgen, schrijft Recode.

5 miljard dollar
Omdat het vijf jaar oude Snapdeal de afgelopen jaren explosief is gegroeid, houdt eBay met zijn overige aandelen nog een fors bedrag over om eventueel later te innen. Snapdeal werd na de laatste investeringsronde, waar ook Alibaba bij betrokken was, gewaardeerd op 5 miljard dollar. Ter vergelijking: concurrent Flipkart is momenteel 15 miljard dollar waard.

Eigen bedrijf eerst
Dat eBay meer geld investeert in zijn eigen positie in India, is niet zo vreemd. India is het op één na dichtstbevolkte land ter wereld (1,25 miljard mensen), waarvan meer dan tweederde van de inwoners onder de 35 jaar is. De e-commerce markt is er nog klein, maar heeft mede door de sterke penetratie van smartphones heel veel potentie.

Lees ook:
Branchegeluiden: is de toekomst app only? (17-8-2015)