Twinkle | Digital Commerce

Walmart ontwikkelt geautomatiseerde Dash-rivaal

2017-05-28
31411767
  • [nieuws]
  • 0:54

Walmart heeft patent aangevraagd op een systeem dat in huis bestelt wanneer producten op zijn. Consumenten hoeven geen knop in te drukken, zoals bij Amazons Dash-programma: het systeem registreert en bestelt uit eigen beweging.

De patentaanvraag bij het Amerikaanse CB Insights leert dat Walmart het systeem baseert op Internet of Things, waarbij apparatuur in huis via internet verbonden wordt en communiceert. Met de geautomatiseerde bestelfunctie is Walmart concurrent Amazon één stap voor:  Dash-knoppen kunnen geen automatische herhaalbestelling plaatsen.

Concurrentie
De competitiestrijd tussen Walmart en Amazon om de Amerikaanse consument woekert voort. Beide bedrijven versoepelen beurtelings hun bezorgprogramma steeds verder, terwijl tegelijkertijd een prijzenoorlog woedt die leveranciers van met name Walmart steeds kleinere marges overlaat.

Bestelknoppen
Amazons Dash-knoppen kwamen in augustus naar Europa, waar ze niet overal warm onthaald werden. Sinds dit jaar zijn de bestelknoppen voor Prime-leden ook digitaal beschikbaar. In Nederland houdt Albert Heijn momenteel een proef onder zijn klanten met 'bestelmagneet' Hiku.