Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn bouwt geautomatiseerd dc in Barendrecht

2022-11-16
1000562
  • 0:56

Het nieuwe Home Shop Center (HSC) van supermarkt Albert Heijn dat in Barendrecht komt te staan, wordt dankzij een samenwerking met Swisslog een geautomatiseerd distributiecentrum.

Vanuit de HSC’s van Albert Heijn worden e-commercebestellingen gereedgemaakt voor distributie. In het nieuwe dc zullen robots een groot deel van het zware werk van de werknemers overnemen. Gekozen is voor AutoStore, een systeem dat robots en bakken gebruikt om losse producten snel te verzamelen. Er komen in totaal bijna 300 van deze robots in het dc te staan.

‘In dit nieuwe Home Shop Center komen vernieuwing en duurzaamheid samen’, stelt ceo Marit van Egmond. ‘Twee thema’s waar we bij Albert Heijn groots op inzetten. We kijken uit naar de samenwerking met Swisslog. Met hun slimme automatiseringsoplossing maken we het werk efficiënter en lichten waarbij onze collega’s een cruciale rol blijven spelen in het verzorgen van de boodschappen voor onze klanten.’

Het pand van ruim 25.000 vierkante meter wordt aan het einde van volgend jaar opgeleverd en zorgt er straks voor dat wekelijks 45.000 bestellingen bij klanten worden thuisbezorgd.