Twinkle | Digital Commerce

Amerikaanse moeders krijgen bloemen van robot

2017-05-28
826465
  • [nieuws]
  • 1:02

Komende zondag ontvangen moeders in Amerika hun bos bloemen voor Moederdag wellicht niet uit handen van hun kinderen, maar van een bezorgrobot. 1-800-Flowers, één van Amerika's grootste online bloemisten, start een pilot met Starship Technologies.

Moeders in het Californische Sunnyvale worden dit weekend wellicht verrast door de robot. Starship Technologies test of de bezorgautomaten, die in de pilot door een medewerker begeleid worden, hun weg naar klanten zelfstandig kunnen vinden. Hetzelfde bedrijf levert ook de bezorgrobots die Domino's binnen enkele weken in Nederland op straat laat rijden om pizza's te bezorgen.

Bloemen zonder bellen
1-800-Flowers, dat in 2015 met zijn omzet de miljardgrens overschreed, was één van de eerste retailers die zijn klanten liet kopen via Facebooks berichtenservice Messenger. Al ruim twintig jaar kunnen Amerikanen via zijn website boeketten bestellen en laten bezorgen.

In de wet
Nu er steeds meer proeven gedaan worden met bezorgrobots, besloot de Amerikaanse staat Virginia als eerste automatische bezorging in zijn wetgeving op te nemen. Sinds maart dit jaar mogen bezorgrobots in Virginia onbegeleid over straat rijden, met inachtneming van beperkingen op het gebied van snelheid en gewicht.