Twinkle | Digital Commerce

G-Star wint DHL Cross-border Award

2018-01-04
25051409
  • [nieuws]
  • 1:30

G-Star sleept de DHL Cross-border Award in de wacht. Het bedrijf ontving de onderscheiding voor het ontplooien van de beste buitenlandse retailactiviteiten vanavond tijdens de uitreiking van de Shopping Awards in Huis ter Duin.

Met zijn nieuwe titel toont G-Star zich het meest onderscheidende Nederlandse merk in het buitenland. De aandacht die G-Star voor lokale buitenlandse markten heeft en de kanaalonafhankelijke shopping experience die het zijn klanten biedt, trokken de vakjury over de streep. G-Star is actief in zeventig landen; in 55 daarvan runt de omnichannel retailer een webshop. Met vijf magazijnen wereldwijd belevert G-Star winkels, waarvan de franchisenemers in de meeste gevallen afhaal-, retour- en servicediensten voor het online winkelpubliek op zich nemen.

Genomineerden
Ook vidaXL en GoCustomized waren genomineerd voor de vakprijs. De jury bestempelde de selectie als een ‘nek-aan-nekrace’. ‘We hebben drie winnaars, elk in hun eigen segment,’ verklaarde juryvoorzitter Michel Lieffering. Zowel G-Star als vidaXL kwamen dit jaar voor de tweede maal achtereenvolgens in aanmerking voor de onderscheiding.

vidaXL
Bij de Thuiswinkel Awards 2016, voorloper van de Shopping Awards, ging vidaXL er met de titel vandoor. De webwinkel, die sinds zijn verkiezing vorig jaar internationaal flink uitbreidde, externe retailers toeliet op zijn verkoopplatform en startte met de bouw van het grootste distributiecentrum in Nederland, greep net naast de prijs. Een ‘inkoopgedreven organisatie, een online Action,’ aldus de jury.

GoCustomized
Ook het genomineerde GoCustomized gooide hoge ogen bij de vakjury met een internationaal ondernemersverhaal. Daarbij bleek marketing onderdeel van de succesformule van de webwinkel in gepersonaliseerde hoesjes en covers voor digitale producten. Afgelopen september belandde GoCustomized bovenaan de Cross Border Top 30.


Naast de DHL Cross-border Award werden zes Excellence Awards, elf Publieksprijzen XL en de Shopping Award Game Changer uitgereikt. Ook was er aandacht voor de Lightspeed Ecommerce50.