Twinkle | Digital Commerce

G-Star op Tmall-catwalk in aanloop naar Singles Day

2018-10-19
1000562
  • [nieuws]
  • 1:42

Als strategisch handelspartner van Alibaba breekt voor G-Star RAW een belangrijke periode aan: de opmaat naar Singles Day op 11 november. Ook dit jaar neemt het Nederlandse denimmerk deel aan de daaraan voorafgaande ‘Tmall Collection Show’.

‘We hebben vorig jaar een mooi record geboekt’, zegt general manager e-commerce Jeffrey Duyvesteijn tegen Twinkle. Morgen is G-Star opnieuw van de partij bij de modeshow; vanaf dan is het aftellen naar de elfde van de elfde.

Van korting naar luxe

Duyvesteijn bemerkt een ontwikkeling in het karakter van de zeer populaire koopjesdag. ‘Singles Day is ooit bedacht als Valentijnsdag-tegenhanger voor alleenstaanden: een gelegenheid om jezelf eens goed te trakteren. De eerste jaren was het vooral een kortinggedreven evenement, maar de laatste tijd is er ook plaats voor de verkoop van meer exclusieve artikelen. Het is een see now - buy now show waarbij consumenten via hun mobiele telefoon de show bekijken en direct een bestelling kunnen plaatsen.’

G-Star, sinds anderhalf jaar strategisch handelspartner van Alibaba, beleefde vorig jaar zijn debuut op de catwalk van de Tmall Collection Show, die specifiek op lifestyle gericht is. Vorig jaar vervaardigde G-Star voor deze gelegenheid honderd broeken naar een exclusief design van head of imagination Pharrell Williams, tegen een verkoopprijs van maar liefst 700 euro. Tijdens de show konden consumenten de luxe kledingstukken reserveren: de definitieve bestelling en uitlevering vonden plaats tijdens Singles’ Day zelf.

Forces of Nature

Dit jaar presenteert het Amsterdamse denimmerk tijdens de Tmall Collection Show een speciale versie van de duurzame  ‘Forces of Nature’ collectie, ontworpen door artiest Jaden Smith, zoon van acteur Will Smith. Duyvesteijn: ‘G-Star en Jaden hebben sinds begin dit jaar een samenwerking, mede vanwege zijn bevlogenheid met het thema duurzaamheid. Jaden is afgereisd naar China en is één van de vier sterren van deze editie van de Tmall Collection Show. Naast zijn optreden in de runway show van G-Star zal hij ook het openingsoptreden van het hele evenement verzorgen voor de tientallen miljoenen kijkers.’