Twinkle | Digital Commerce

Paazl en Fadello slaan handen ineen voor same day delivery

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:03

Logistiek netwerk Paazl is een samenwerking aangegaan met logistiek dienstverlener Fadello om aangesloten partijen same day delivery te kunnen aanbieden. Door samen te werken, hopen de bedrijven dat meer Nederlandse consumenten hiervan gebruik gaan maken.

Afgelopen week werd bekend dat Bol.com, de nummer 1 van de Twinkle100, een same day delivery service biedt voor 300 duizend artikelen. Veel webshops zijn bezig met de toevoeging van deze service aan hun pakket. Logistiek dienstverlener Fadello bood zelf al same day delivery aan zijn consumenten aan, maar gaat dit nu ook verzorgen voor klanten uit het netwerk van Paazl. Hieronder zijn veel Twinkle100-partijen.

In opkomst
De vervoersbedrijven vinden dat er nog niet vaak genoeg gebruik wordt gemaakt van deze bezorgservice. Volgens online marktonderzoeksbureau Multiscope heeft 44 procent van de Nederlandse consumenten interesse in same day delivery, maar toch maakt maar 3 procent van hen hier gebruik van.

Kosten drukken
Coolblue betoogt dat consumenten het prijskaartje van de service een belangrijke overweging vinden. Paazl en Fadello hopen door hun samenwerking de kosten te kunnen drukken, zodat de consument aankopen vaker op dezelfde dag zal laten bezorgen.