Twinkle | Digital Commerce

Amazon biedt kruiwagen voor Franse startups

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:55

Amazon helpt Franse startups in het internationaal verkopen van hun producten. De retailer introduceerde zijn programma Amazon Launchpad in Frankrijk, na eerder al van start te zijn gegaan in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland.

Voor het Franse programma hebben zich nu veertig startups aangemeld. Zij verkopen samen zo’n vierhonderd ‘innovatieve artikelen’ via Amazon.fr. De eerste items zijn draadloze hoofdtelefoons, een smartphone hoesje dat foto’s kan printen en een virtual reality helm.

Marketingpakket en fulfilment
Amazon biedt meer dan alleen een locatie waar ontwikkelaars hun waren kunnen uitstallen. De pure player helpt de startups met een marketingpakket en 'toegang tot zijn mondiale fulfilmentnetwerk'. Zo maakt Amazon de verzending van de producten goedkoper voor nieuwelingen, dan wanneer zij de artikelen zelfstandig zouden verkopen.

Prime Now in Parijs
Amazon introduceerde onlangs Prime Now in Parijs. Zo’n 18.000 artikelen op Amazon.fr komen in aanmerking voor deze razendsnelle bezorging. Of hier ook de producten van de startups bijhoren, is niet bekend.