Twinkle | Digital Commerce

Flink vertrekt dan tóch uit Frankrijk

2024-04-23
1000562
  • [nieuws]
  • 1:13

Flitsbezorger Flink is uiteindelijk toch vertrokken uit Frankrijk. Het bedrijf kondigde vorig jaar het vertrek aan, werd toen overgenomen in die markt, maar heeft nu toch de stekker uit de Franse business getrokken.

Volgens diverse Franse media heeft het management afgelopen vrijdag voor de handelsrechtsbank van Parijs het stopzetten bezegeld. Het stoppen raakt 128 vaste medewerkers. Verder maakte Flink in Frankrijk gebruik van uitzendkrachten.

Daarmee komt een einde aan een langere tijd van onzekerheid voor Flink-medewerkers in Frankrijk. Zij zagen dat in de zomer van vorig jaar het bedrijf initieel besloot zich terug te trekken uit de Franse markt. Als reden werd toen gegeven dat Flink zich door nieuwe wetgeving genoodzaakt voelde te vertrekken. Die nieuwe wetgeving zorgde voor strengere regulering van gemeentes met betrekking tot de dark stores.

Enkele maanden later werd echter bekend dat de directeur van de Flinks Franse tak, Guillaume Luscan samen met het Duitse moederbedrijf en de Algerijnse startup Yassir, het bedrijfsonderdeel had overgenomen. Luscan laat weten dat het bedrijf nu toch is gestopt doordat de vraag naar flitsbezorging is afgenomen, met name door de inflatie.

Frankrijk 'flitst' niet meer

Het vertrek betekent ook dat er nagenoeg geen flitsbezorgers meer zijn in Frankrijk. Flink begon in 2021 in dat land en had in die periode te maken met forse concurrentie van spelers als Gorillas, Cajoo, Getir en Yango Deli. Bedrijven die inmiddels allemaal zijn vertrokken.