Twinkle | Digital Commerce

Ochama zet in op Frankrijk

2024-09-06
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Omnichannel retailformule Ochama heeft een flinke uitbreiding van zijn afhaalpunten in Frankrijk aangekondigd. Vooral in de regio Parijs wil het bedrijf daardoor sneller bezorgen.

Daarvoor maakt Ochama gebruik van het warenhuis van JD Logistics in Parijs. Ochama – een retailmerk van de Chinese e-commercereus JD.com - zorgt daarmee naar eigen zeggen voor dat klanten sinds deze maand een dag na bestelling hun order al kunnen afhalen op een afhaalpunt van Ochama.

Daar komt ook snellere levering voor een assortiment van 1.000 producten bij. Volgens Ochama blijft het bedrijf verder investering in bezorging in Europa en heeft het inmiddels meer dan 800 pick-up points in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. De investering zou ook een reactie zijn op de prestaties in Frankrijk. Ochama zag naar eigen zeggen een groei in ordervolume van 172 procent in de eerste acht maanden van dit jaar.

Tot slot laat het bedrijf weten dat het afgelopen jaar ook het aanbod ruim is verdubbeld. Zo zijn er onder andere televisies, wasmachines, koelkasten en wasmachines aan het assortiment toegevoegd.