Twinkle | Digital Commerce

Whoppah kondigt uitbreiding naar Frankrijk aan

2024-04-23
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Online marktplaats voor tweedehands design Whoppah is sinds deze week actief in Frankrijk. Daardoor is het bedrijf actief in vier Europese landen.

Op Whoppah kunnen kopers en verkopers aan elkaar tweedehands design- en kunstobjecten doorverkopen. Dat deed het bedrijf al langer in Nederland, België en Duitsland en sinds vandaag dus ook in Frankrijk.

In die markt ziet het bedrijf veel potentie, zo laat het platform weten in een persbericht. ‘Het is een land waar vintage design en brocante zeer geliefd zijn en waar ook steeds meer waarde wordt gehecht aan circulariteit.’ De afgelopen jaren nam het aantal Franse bezoekers op het platform gestaag toe.

'Meer diversiteit aan stijlen'

En dus werd het tijd om uit te breiden naar dat land, stelt medeoprichter en coo Evelien Bunnik-Remmelts: ‘Door het platform beschikbaar te maken voor Franse klanten, brengen we vraag en aanbod van zowel binnen als buiten Frankrijk samen. Deze uitbreiding biedt liefhebbers van tweedehands design nu ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld het beste Dutch design te kopen en brocant design te verkopen aan liefhebbers in andere landen. Dit vergroot niet alleen de markt, maar zorgt ook voor meer diversiteit aan stijlen op ons platform.’

Het was al langer bekend dat Whoppah van plan was om uit te breiden naar meer landen. Naast Frankrijk staat ook Italië op het wensenlijstje.