Twinkle | Digital Commerce

‘Amazon wil kluisjeswanden in Franse winkelcentra plaatsen’

2017-11-11
180101
  • 1:11

Amazon breidt zijn offline aanwezigheid in Europa uit door kluisjeswanden in Franse winkelcentra te plaatsen. Managers van verschillende centres commerciaux hebben van de pure player het verzoek gekregen om Lockers te plaatsen.

Na in de Verenigde Staten op diverse locaties zijn kluisjeswanden te hebben geplaatst, maakte Amazon in 2011 de oversteek naar Groot-Brittannië. Met Lockers biedt Amazon Britse consumenten de mogelijkheid om bestellingen zelf op te pikken, soms zelfs op dezelfde dag.

Brief
‘Nu willen we u ook van Lockers laten profiteren’, schrijft Amazon volgens de Franse nieuwswebsite Journal de Net aan managers van Franse winkelcentra. ‘Amazon neemt de kosten voor de installatie van Lockers, het onderhoud en de klantenservice voor zijn rekening. De enige voorwaarde voor u is dat u een stopcontact en een ADSL-verbinding heeft en een ruimte biedt voor de kluisjeswanden.’

Same day afhalen
Of de Lockers in Frankrijk ook beschikbaar zijn voor same day afhalen, is onbekend. In de UK is dit sinds oktober 2014 in vijfhonderd van de zesduizend locaties mogelijk. Wie voor 11.45 uur bestelt op Amazon.co.uk, kan zijn order vanaf vier uur dezelfde middag afhalen bij een van de same day delivery plekken.

Zelfde dag bezorgen
In de VS, waar afhalen minder populair is dan in Groot-Brittannie, zet Amazon in op het same day bezorgen van producten. Dit is voor Prime-leden zelfs gratis.