Twinkle | Digital Commerce

Dynalogic start same day delivery op zondag

2017-05-27
180101
  • 1:25

Dynalogic, dat pakjes bezorgt voor onder andere Bax-shop.nl, Coolblue, Greetz en Nespresso, biedt klanten voortaan de optie om zondagse bestellingen dezelfde dag nog af te laten leveren bij kopers. ‘Ons doel: alle diensten op alle dagen’, zegt business development manager Edwin Kersbergen.

Dynalogic, onderdeel van de Nederlandse DynaGroup, begon ruim vier jaar geleden al met same day delivery. Klanten van Nespresso kunnen op de dag van bestelling koffiecups laten bezorgen: ‘Nespresso Your Time’. Coolblue biedt de dagdienst sinds eind 2012 aan onder de naam VandaagNog. De kosten voor die snelle service werden begin dit jaar verlaagd van 17,95 euro naar 9,95 euro.

Eerste e-commerce klant
Dynalogic bezorgt ook al enige tijd op zondag voor e-commerce klanten, nu wordt ook same day delivery op die dag een optie. Er is een launching customer, maar Kersbergen wil nog niet zeggen welke partij dat is. Op de site van de hierboven genoemde webwinkelklanten is vooralsnog geen informatie te vinden over daglevering op zondag. ‘Maar het kan ook een andere partij zijn die het gaat introduceren’, aldus Kersbergen tegen Twinkle. De webwinkel bepaalt straks hoeveel shoppers voor de snelle zondagse service moeten betalen.

Marktbehoefte
Dynalogic streeft er volgens Kersbergen naar al zijn diensten op alle dagen van de week beschikbaar te stellen. ‘We spelen in op de marktbehoefte. Het onderscheid tussen werkdagen en weekenddagen vervalt. Desgewenst bezorgen we bijvoorbeeld ook zondagochtend vroeg bij webshoppers. We werken eraaan om de tijdvakken op die dag kleiner te maken en we willen ook tweemansbezorging op zondag gaan verzorgen.'

Lees ook: Bezorging: de avond en de zondag horen er steeds meer bij (20 maart 2015)