Twinkle | Digital Commerce

Google Maps zoomt in op afhaal- en bezorgrestaurants

2020-04-07
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Het is tijdens de coronacrisis mogelijk om in Google Maps specifiek naar afhaal- en bezorgrestaurants te zoeken.

De zoekgigant wil hiermee restaurants, die hun deuren moeten sluiten maar waar bezorgen of afhalen nog wel mogelijk is, een steuntje in de rug bieden.

In de app van Google Maps werden sommige categorieën al uitgelicht. Zo kun je met één druk op de knop al zoeken naar benzinestations, hotels en supermarkten bij jou in de buurt. Nu heeft Google daar nog twee snelkoppelingen aan toegevoegd: ‘Afhalen’ en ‘Bezorging’. Wie op zo’n snelkoppeling klikt, komt meteen in een overzicht van de restaurants en eetgelegenheden die afhalen en bezorging aanbieden. Sommige restaurants staan er dubbel in, als zij hebben aangegeven beide diensten aan te bieden.

In de desktopversie is de functie (nog) niet terug te vinden.

De afgelopen weken begonnen veel restaurants met bezorgen en afhalen. Door de maatregelen wat betreft het coronavirus zijn zij verplicht de deuren et sluiten. Ook zijn er veel restaurants die zich aansluiten bij bezorgplatforms, waaronder Thuisbezorgd.nl. Die gaf enkele weken geleden aan zo'n tweeduizend nieuwe restaurants te hebben aangesloten op het platform.