Twinkle | Digital Commerce

Jumbo verkoopt nu ook bloemen online

2017-05-27
180101
  • 1:11

Jumbo verkoopt vanaf vandaag ook bossen bloemen online. Deze kunnen samen met de bestelde boodschappen worden afgehaald bij één van de - inmiddels - veertig Pick Up Points van de supermarktketen.

Het bloemenaanbod komt volgens Jumbo zelf precies op tijd; over een paar dagen is het Moederdag. Jumbo.com biedt de keuze uit drie samengestelde boeketten en ‘luxe rozen’. ‘Als de klant daar behoefte aan heeft, wordt het assortiment later verder uitgebreid’, meldt het bedrijf.

Vaasgarantie
De bloemen kunnen afgehaald worden bij een Pick Up Point in de buurt en hebben een zogenoemde vaasgarantie. Dat wil zeggen dat de boeketten minstens zeven dagen mooi dienen te zijn. ‘Als de bloemen onverhoopt minder lang staan, dan krijgt de klant een waardebon om zelf een nieuw boeket uit te zoeken’, aldus de tweede supermarktketen van Nederland.

Online assortiment
Jumbo startte in november vorig jaar met online verkoop op Jumbo.com. Klanten konden al zo’n twintigduizend verschillende artikelen digitaal inkopen. De bloemen zijn een aanvulling op dit assortiment.

Tablet app
Naast een webshop heeft Jumbo een app voor de smartphone en de tablet. Daarmee is het bedrijf de eerste supermarktketen met een app die geoptimaliseerd is voor tablets; concurrent Albert Heijn brengt naar verwachting ergens dit jaar een speciale versie van boodschappenapplicatie Appie voor tablets op de markt.

Lees meer:
Online supermarktkenners over Jumbo.com (2-12-2014)