Twinkle | Digital Commerce

Nieuw personeel en aandelenverkoop voor Zalando

2017-05-27
180101
  • 1:11

Zalando heeft een aantal technische mensen overgenomen van Txtr, een e-reading platform dat begin dit jaar failliet ging (pdf). Eerder vandaag werd ook bekend dat de nummer 3 van de Twinkle100 een pluk aandelen verkoopt op de beurs.

Rond de presentatie van de goede afgelopen jaarcijfers liet Zalando weten dat het dit jaar tweeduizend nieuwe mensen zal aannemen, bovenop de 7.600 werknemers die het eind 2014 had. De nieuwkomers komen in heel Europa te werken, mogelijk ook in de logistieke hubs die het bedrijf buiten Duitsland wil opzetten. Onduidelijk is vooralsnog wanneer die hubs operationeel moeten worden en waar precies.

Project Z
Het hoofdkantoor in Berlijn wordt vanaf begin april versterkt met 15 nieuwe ontwikkelaars, engineers, usabilityspecialisten en productmanagers van Txtr. Zij gaan volgens Gründerszene aan de slag voor Project Z, de voorlopige naam voor Zalando’s persoonlijke shopservice à la The Cloakroom en Outfittery.

Vorige week maakte Zalando overigens al de overname bekend van Metrigo, een online reclamespecialist op het gebied van real-time bidding (RTB).

Aandelenverkoop
Enkele grootaandeelhouders van Zalando, waaronder Global Founders Capital, Holtzbrinck Ventures, AI European Holdings, Rocket Internet en de huidige directeuren, verkleinen hun belang in de pure player. Daardoor komen er 17,9 miljoen aandelen extra in de handel, samen goed voor een waarde van circa 434 miljoen euro bij de huidige koers.