Twinkle | Digital Commerce

Eerste standalone Pick Up Points Albert Heijn België geopend

2017-11-11
180101
  • 1:09

Belgische consumenten kunnen nu hun online gereserveerde boodschappen bij Albert Heijn afhalen bij een van de drie Pick Up Points in het land. De afhaalpunten in Lokeren, Antwerpen en Gent zijn de start van een groter netwerk dat de supermarktketen wil uitbouwen.

Al een paar maanden doen de geruchten de ronde dat Albert Heijn in België met e-commerce wil starten. Een eerste stap was de lancering van een nieuwe website, die dezelfde vorm heeft als de Nederlandse versie ('mobile first'). Voorheen konden boodschappen via Ah.be enkel gereserveerd worden voor afhalen in de supermarkt.

Gekoeld
Nu is het ook mogelijk om de 16.500 producten uit het online assortiment (ook glutenvrije artikelen) de volgende dag op te halen in vrijstaande PUP’s. ‘We verzamelen en verpakken je boodschappen én vervoeren ze gekoeld naar jouw gekozen locatie. Zo blijven jouw versproducten écht vers. Hiervoor betaal je 'n servicekost van 4 euro’, zo staat op Ah.be geschreven.

Bestellen
Wanneer bij onze zuiderburen met een directe bestel- en betaaloptie in combinatie met thuisbezorging wordt gestart is nog onduidelijk. Albert Heijn meldde Twinkle vorige maand dat het de lancering van de webshop en al zijn functionaliteiten binnenkort wil presenteren. Vandaag wilde het bedrijf verder niet reageren op vragen over de webshop.