Twinkle | Digital Commerce

UPS test afhalen uit kluisjes in Amerikaanse lokale winkels

2017-05-27
180101
  • 1:08

UPS start in de Verenigde Staten met afhaalpunten in winkels. De locaties zijn vergelijkbaar met die van dochterbedrijf Kiala in Europa. Een verschil is dat er afgehaald wordt uit een kluisje in plaats van bij een balie.


26 procent van de Amerikaanse consumenten zegt zijn online orders liever elders te ontvangen dan thuis. Dat vertelde chief commercial officer Alan Gershenhorn bij de presentatie van UPS' afhaalplannen. Hij refereerde volgens Internet Retailer aan een onderzoek van comScore.

4.400 locaties
UPS is eigenaar van Kiala, een netwerk van pakketpunten die hier verder zullen gaan onder de naam UPS Access Points. UPS wil click & collect nu ook in de Verenigde Staten uitrollen, door kluiswanden te plaatsen bij of in winkels. Op 4.400 locaties kunnen Amerikanen volgen jaar hun pakket met een code uit een kluisje halen. Anders dan bij de Europese punten kunnen klanten niet zelf een pakket verzenden via een Access Point.

Amazon en Walmart
Momenteel test UPS de afhaalpunten in New York en Chicago. Volgend jaar moeten overal in de VS pick up points te vinden zijn. Het bedrijf is niet de eerste die inzet op afhalen uit kluisjes. Amazon en Walmart hebben zelf al kluiswanden staan bij verschillende fysieke winkels in de VS.