Twinkle | Digital Commerce

Start-up Homerr voegt zich bij groeiende last mile-markt

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:56

De nieuwe, Amsterdamse tech-startup Homerr werft personeel dat meebouwt aan 'een nieuwe applicatie die een einde gaat maken aan de ‘last mile-problematiek in de logistieke sector' door het opzetten van een sociaal logistiek netwerk.

Homerr vermeldt in zijn personeelsadvertentie de ambitie om 'het grootste sociaal logistieke netwerk van Nederland' op te richten. Met behulp van dit netwerk zouden gebruikers hun pakketjes thuis kunnen ontvangen op zelf gekozen momenten.

Last mile-start-ups
De last mile-problematiek trekt de laatste tijd veel start-ups. Nieuwkomers Drop en Confy zijn ook in het marktsegment gesprongen. Drop fungeert als tussenstation; koeriers bezorgen de pakjes wanneer de klant wil. Confy faciliteert een persoonlijk aflevernetwerk voor webshoppers.

Oplossingen
Niet alleen start-ups, maar ook gevestigde bedrijven proberen oplossingen te vinden om de laatste kilometers van pakket naar consument gemakkelijker te maken. Zo worden onbemande kluiswanden geplaatst bij stations en verschijnen pakketautomaten in winkels. Adviesbureau McKinsey voorspelde onlangs in het rapport 'The Future of Last Mile' dat tachting procent van pakketten onbemand wordt bezorgd in 2025.