Twinkle | Digital Commerce

De Buren plaatst afhaalkluizen bij Deen Supermarkten

2017-05-27
180101
  • 1:09

De Buren Afhaalcentrum heeft een kluiswand geplaatst naast een filiaal van Deen Supermarkten in Hoofddorp. De kluizen zijn onder andere bedoeld voor de click & collect-dienst van Deen, dat vorig jaar zijn 'Boodschappenservice' al uitbreidde het thuisbezorgen van droge kruidenierswaren.

De droge kruidenierswaren kunnen nu in de kluisjes van De Buren worden bezorgd, om op een later moment af te halen. De kluisjes kunnen ook door externe bedrijven en consumenten worden gebruikt voor het verzenden, ontvangen of retourneren van pakketten. In een later stadium wil De Buren zijn afhaalnetwerk bij Deen-filialen gaan uitbreiden.

Supermarkt, kantoor, universiteit
'De Buren werkt momenteel met verschillende supermarktbedrijven (Spar en Plus, red.) samen voor het afhalen van online bestelde boodschappen', zegt Robin Dragstra, directeur van De Buren, tegen Twinkle. 'We zijn daarnaast bezig om de kluiswanden bij verschillende kantoren te krijgen en kondigen binnenkort een eerste samenwerking aan met een Nederlandse universiteit. We zijn in gesprek met in totaal zeven universiteiten.'

Taart en bloemen
Eind 2012 startte Deen Supermarkten al met de verkoop van bloemen en wijn op zijn website. Ze worden gratis thuisbezorgd in heel Nederland. Daarnaast konden klanten taart en gebak, vlees en vis en allergie- en dieetproducten bestellen om af te halen. Sinds oktober zijn online bestelde droge kruidenierswaren thuis te ontvangen of af te halen in Deen-vestigingen.