Twinkle | Digital Commerce

Amazon en Shell samen in afhaalkluisjes

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:59

Amazon en Shell zijn met elkaar in zee gegaan voor een afhaalkluisjesnetwerk in Duitsland. De eerste tien kluiswanden staan bij wijze van proef inmiddels in benzinestations in München. Bij succes kan de pilot uitgebreid worden.

Dat meldt het Handelsblatt.

Beide bedrijven willen ervaring opdoen met click & collect op benzinestations. Daarbij is de vraag of Duitsers het als een gemak zien om hun online bestelde order af te halen tijdens een tankbeurt. Bij succes willen Shell en Amazon hun proef uitbreiden naar alle tweeduizend benzinestations van het Brits-Nederlandse bedrijf.

Aanval op DHL
Met de nieuwe geoliede samenwerking opent Amazon de aanval op DHL, dat marktleider is op de Duitse markt. Ruim 8 miljoen inwoners bezitten de toegangskaart voor één van de 2750 DHL-kluisjes in het land.

Gespot
De kluisjeswanden van Amazon zijn inmiddels ook op andere plekken in Duitsland gesignaleerd. Vorige maand kondigde Bernd Schwenger, topman van Amazon Logistics bij onze oosterburen, al aan dat de locatiekeuze voor de eerste Lockers uit Berlijn en München bestond. De hoofdstad moest het afleggen tegen München.