Twinkle | Digital Commerce

Kabeltje.com in andere handen

2017-05-27
180101
  • 1:12

Kabeltje.com, de webwinkel van Wouter Hol en Vincent de Rie, is verkocht aan Easy 2 Company BV, het bedrijf achter onder andere Easy2order.nl. Hol gaat aan de slag voor de overnemende partij, De Rie zet zijn loopbaan elders voort.

Hol bevestigt het overnamebericht op Webwinkel Weblog aan Twinkle. Wouter Hol, die als blogger verschillende bijdragen deed op deze site, startte Kabeltje.com in 2006 op zeventienjarige leeftijd. Samen met zijn compagnon Vincent de Rie stond hij twee jaar geleden in de ‘Sprout 25 onder de 25’, een jaarlijkse lijst met meest veelbelovende ondernemers onder de 25 jaar. 

Rapbid
Hol en De Rie sleepten twee Thuiswinkel Awards in de wacht met Kabeltje.com. Onder de overkoepelende naam Rapbid zetten de ondernemers nog een aantal anders shops online: Barproducten.nl, Hdmigroothandel.nl en Djsupllen.nl. Ook die zijn onderdeel van de overname.

Kabeltje.com draait door
Easy 2 Company, ook importeur en online verkoper van de Space Scooter, is 100 procent eigenaar geworden van Rapbid. Over de overnamesom worden geen mededelingen gedaan. Kabeltje.com en de andere shops blijven in de lucht. Hol: 'Misschien dat we assortimenten op termijn gaan integreren, maar daar liggen nu geen concrete plannen voor.'

Nic. Oud
De producten van zowel Easy2order.nl als Kabeltje.com liggen opgeslagen bij fulfilmentpartner Nic. Oud in Heerhugowaard. Hol verruilt Warmenhuizen voor die werkplaats, waarin Easy 2 Company kantoor houdt.