Twinkle | Digital Commerce

Alibaba laat consument met vingerafdruk betalen

2017-10-05
180101
  • 1:09

Alibaba maakt grote stappen op het gebied van mobiel betalen door een samenwerking aan te gaan met smartphone bouwer Huawei. Mobiele orders kunnen straks via Alipay met de vingerafdruk worden betaald.

Huawei ontwikkelt een smartphone, de Mate 7, waarmee Chinese gebruikers hun mobiele aankopen eenvoudig via hun vingerafdruk kunnen betalen. Met Alipay Wallet, dat geïntegreerd wordt in de telefoon, kunnen Chinezen onder andere online betalingen doen in fysieke winkels, reizen boeken, maar bijvoorbeeld ook een afspraak maken bij de dokter.

Een swipe
De vingerafdruk wordt opgeslagen op de telefoon en is alleen te gebruiken met Alipay Wallet. Betalingen kunnen straks met één swipe worden gedaan, meldt The Next Web. Alibaba en Huawei hebben niet gemeld wanneer de telefoon precies op de markt komt.

Apple en Samsung
Apple en Samsung kondigden al eerder aan een vingerafdrukherkenner voor betalingen toe te voegen aan hun telefoons. Apple integreert een betaalfunctionaliteit in het nieuwe besturingssysteem iOS 8, dat vanaf de herfst geïnstalleerd kan worden op de iPhone 5s of de nieuwe iPhone 6. Samsung is een samenwerking aangegaan met PayPal voor een fingerprint technologie in de Samsung Galaxy S5.

Eigen winkeltje in Alipay
Alipay Wallet is onlangs opengesteld voor webwinkeliers en andere geïnteresseerde verkopers. Merchants kunnen een eigen winkeltje laten bouwen voor de betaalapp, door al dan niet externe ontwikkelaars.