Twinkle | Digital Commerce

DPD start met zondaglevering van weborders Britse consument

2017-05-27
180101
  • 1:00

DPD wil vanaf juli ook op zondag weborders gaan leveren aan Britse consumenten. Het is hiermee de eerste partij die een zevendaagse bezorgdienst uitrolt op de Britse e-commerce markt.


Zondaglevering wordt op dit moment nog niet gedaan in Groot-Brittannië. Vervoerder Hermes kondigde in februari al aan van plan te zijn om online bestelde artikelen ook op zondag thuis te willen leveren bij Britse consumenten. Het bedrijf gaf echter geen concrete datum voor de uitrol van de dienst.

Alle dagen van de week
DPD laat volgens Retail Week echter weten dat zijn service in juli van start zal gaan. Daarmee bedient het bedrijf naar eigen zeggen 98 procent van de Britse populatie behalve op de drukke zaterdag straks ook op zondag.

'Volledige bezorgdienst'
‘We weten van consumenten en retailers dat er een behoefte bestaat voor zondagbezorging’, verklaart DPD's chief executive Dwain McDonald aan Retail Week. ‘De meerderheid van onze retailklanten beweegt zich naar een 24/7 handelend bedrijf, dus we moeten ervoor zorgen dat zij een betrouwbare bezorgpartner aan hun zijde hebben, die een volledige bezorgdienst biedt op alle dagen van de week.’