Twinkle | Digital Commerce

Picnic test zondagbezorging

2017-10-12
1100618
  • 0:55

Picnic start naar eigen zeggen als eerste Nederlandse supermarktbedrijf met het gratis thuisbezorgen van boodschappen op zondag. Consumenten in Utrecht Oost hebben de primeur.

Door de uitbreiding van zijn dienst komt Picnic nu ‘elke dag op de grâch’, zo meldt het bedrijf trots in een persbericht. Volgens medeoprichter Michiel Muller was de vraag vanuit de klant voor bezorging op zondag groot.

Op zondag voor Kerst

Als de pilot een succes is, wordt de service uitgebreid naar meerdere steden waar de appsupermarkt aanwezig is. Het bedrijf kondigde al eerder aan om op de zondag voor Kerst te bezorgen in alle 26 steden, wat volgens Picnic momenteel gelijkstaat aan bijna 70.000 klanten.

Albert Heijn en Jumbo

Marktleider in online boodschappen Albert Heijn bezorgt in veel gebieden van Nederland van maandag tot en met zaterdag aan de deur bij zijn klanten. Hiervoor rekent de nummer 5 van de Twinkle100 tussen € 3,95 en € 12,95, afhankelijk van het bezorgmoment. Bij die andere grote supermarktketen, Jumbo, is bestellen op werkdagen mogelijk en worden alleen de actieproducten gratis aan huis geleverd.