Twinkle | Digital Commerce

Jumbo bezorgt straks ook op zondag

2020-08-27
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Jumbo gaat vanaf 13 september ook op zondag bezorgen. De Veghelse super levert dan elke dag van de week boodschappen.

De service is nog niet meteen voor alle bezorgregio’s beschikbaar, zo stelt de nummer 8 van de Twinkle100 op zijn site: ‘Omdat we eerst goed willen testen met bezorging op zondag, rollen we het in eerste instantie uit over een aantal regio’s.‘

Wie de boodschappen op zondag wil ontvangen, moet uiterlijk vrijdagavond zijn bestelling doorgeven.

Desgevraagd laat Jumbo weten: ‘De groei van online boodschappen houdt aan en we vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk klanten voor al hun boodschappen terecht kunnen bij Jumbo.’ Volgens de super betreft het in eerste instantie een tijdelijke service. Waarbij klanten van ongeveer 250 winkels in Amsterdam en omgeving, Midden-Nederland, Noord-Brabant en delen van Zeeland hun boodschappen zondag kunnen laten bezorgen.

De timing van Jumbo om op zondag te gaan leveren is enigszins opvallend. Een maand geleden kondigde die andere grote super: Albert Heijn, aan juist zijn tijdelijk bezorgdienst op zondag stop te zetten. Zo schreef Distrifood destijds.

Duidelijk is dat Jumbo steeds meer inzet op online boodschappen. Enkele jaren geleden werd alleen nog vanuit Jumbo-filialen bezorgd, maar inmiddels beschikt het bedrijf over meerdere bezorghubs waar zijn eigen bezorgdienst de boodschappen bij mensen thuis brengt.