Twinkle | Digital Commerce

EBay komt met app voor verkoop 3D-geprinte producten

2017-05-27
180101
  • 1:12

EBay heeft een iPhone-applicatie ontwikkeld waarmee consumenten 3D-geprinte artikelen kunnen bestellen. EBay Exact is een nieuwe stap in de 3D-printstrategie van het bedrijf om de technologie toegankelijker te maken voor consumenten.

EBay biedt in de Amerikaanse app twintig verschillende producten aan die door middel van 3D-printtechnieken worden gemaakt. De marktplaats werkt daarvoor samen met drie bedrijven die gespecialiseerd zijn in 3D-printen: Pop Factory, MakerBot en Sculpteo. Zij hebben ieder een eigen pagina in de app.

Customizen
‘De producten variëren van sieraden tot technische accessoires’, vertelt Steve Yankovich, vice president van de afdeling Innovatie binnen eBay, op Mobilecommercedaily.com. Tot de technische accessoires behoren onder andere iPhone-hoesjes. Elk artikel kan direct via de app gekocht worden of eerst worden ‘gecustomized’ met bijvoorbeeld een inscriptie.

Klanten kunnen in de app betalen met hun PayPal-account, creditcard of bankpas. Het artikel wordt dan binnen zeven tot veertien dagen geleverd.

Amazon en Shapeways
EBay is niet de eerste grote Amerikaanse e-commerce speler die brood ziet in 3D-printing. Amazon startte al eerder met de verkoop van 3D-printers en printbenodigdheden op zijn website. Hier kunnen consumenten echter geen 3D-geprinte producten bestellen. Dit is wel mogelijk bij het Eindhovense Shapeways, dat in 2009 al een online marktplaats opende waarin designers hun 3D-ontwerpen kunnen uploaden. Op bestelling van de consument print Shapeways de digitale ontwerpen uit, waarna ze thuis kunnen worden bezorgd.