Twinkle | Digital Commerce

Twitter komt met koopoptie in timeline

2017-05-27
180101
  • 1:03

Twitter heeft gisteren een overeenkomst gesloten met American Express. Binnenkort kunnen (Amerikaanse) Twitter-gebruikers artikelen bestellen zonder hun timeline te verlaten. Daarvoor moeten ze hun creditcard allereerst koppelen aan hun Twitter-account.

Gekoppelde kaarthouders kunnen artikelen bestellen door specifieke productcodes te tweeten. Ze krijgen ter bevestiging een andere code toegestuurd, die ze binnen een kwartier moeten publiceren om de transactie te voltooien (video).

Winkelcentrum
The Wall Street Journal schrijft over de deal tussen Twitter en American Express, waarvan nadere details een dezer dagen zichtbaar zullen worden. Volgens de zakenkrant doet Twitter ervaring op om een heuse shopping mall te worden. Amazon is een van de eerste retailpartners die aanhaakt op het concept. Het bedrijf verspreidt binnenkort onder andere codes voor de aanschaf van zijn Kindle tablets op Twitter.

Extraatje
American Express en Twitter sloten vorig jaar al een samenwerking op het gebied van coupons (video). De directe sociale koopoptie is daar een uitbreiding op. Twitters’s mondiale merkdirecteur Joel Lunenfeld heeft laten weten dat e-commerce in eerste aanleg een extraatje is voor bestaande en een teaser voor nieuwe adverteerders. Of Twitter direct gaat verdienen aan de verkopen (cost per sale) is volgens The Wall Street Journal onduidelijk.