Twinkle | Digital Commerce

Hunkemöller start verkoop op Zalando

2017-05-27
317251
  • 1:25

Hunkemöller verkoopt sinds kort artikelen via Zalando. De Nederlandse lingerieketen breidt het aantal online verkooppunten steeds verder uit. Producten zijn onder meer al te bestellen op Vd.nl, Wehkamp.nl en Amazon.de.


Het aanbod aan Hunkemöller-producten op de Zalando-sites voor onder andere Nederland en Duitsland is nog beperkt, maar het begin is gemaakt. Opvallend is dat orders op Zalando gratis worden verzonden, terwijl Hunkemöller in de eigen webwinkel 4,90 euro aan verzendkosten in rekening brengt.

Operations Manager E-commerce Marco van der Hulst vertelde Twinkle eerder over de strategie van Hunkemöller om producten behalve via eigen kanalen ook via andere platformen te slijten. De artikelen zijn overigens al enkele jaren te koop bij V&D (ook online), voorheen net als Hunkemöller onderdeel van Maxeda.

Marktleider
Met nieuwe online en offline partnerships en een internationale site wil Hunkemöller Europees marktleider worden. Het bedrijf, inmiddels in handen van de Franse investeringsgroep PAI Partners, ging eind 2011 in zee met Wehkamp.nl, later ook met de Britse warenhuisketen House of Fraser.

Amazon.de
Afgelopen najaar sloot Hunkemöller zich aan als marktplaatspartner op Amazon.de. De grootste webwinkel van Duitsland verdient commissie aan de verkoop van Hunkemöller-producten, die door de lingerieketen zelf worden verzonden. Dat is bij Zalando anders; het Duitse miljardenbedrijf draagt zorg voor de gratis verzending en retouren, hoewel het voorraadrisico bij Hunkemöller ligt.

Internationaal portaal
Hunkemöller, de nummer 99 van de Twinkle100, houdt aparte landensites voor Belgische en Duitse webshoppers in de lucht. Deze zijn begin deze maand gemigreerd naar een nieuw e-commerce platform van Magento. Samen met retailbureau Kega werd ook Hunkemöller.com in de lucht gebracht. ‘Dat  moet ons internationale portaal voor online shoppen en reserveren worden', zei Van der Hulst eerder tegen Twinkle.