Twinkle | Digital Commerce

Barnes & Noble weert boeken van Amazon

2017-11-08
50095
  • 1:06

Barnes & Noble haalt boeken die Amazon uitgeeft van de planken. Volgens de boekhandelsketen probeert Amazon auteurs en hun agenten steeds exclusief aan zich te binden, waardoor B&N bepaalde digitale titels bijvoorbeeld niet kan verkopen.

Barnes & Noble, dat sinds de jaren negentig veel marktaandeel verloor aan Amazon, stoort zich mateloos aan de handelswijze van Amazon Publishing. ‘Hun acties ondermijnen de hele branche en zorgen ervoor dat miljoenen klanten geen toegang hebben tot content’, aldus chief merchandising officer Jaime Carey in een statement. ‘Amazon heeft inmiddels wel bewezen dat het geen goede uitgeefpartner van Barnes & Noble is, omdat het maar content van de markt haalt om vervolgens voor zichzelf te houden.’

Agressieve mobiele actie
De keten heeft besloten om alle titels van Amazon Publishing en partner New Harvest voortaan te weren uit zijn winkels. Een deel van de titels blijft volgens The New York Times nog wel te koop op Bn.com. Ereads.com wijst erop dat de stap van B&N wel eens te maken kan hebben met een agressieve mobiele actie van Amazon. Eind vorig jaar bood de webgigant korting aan bezoekers van fysieke concurrenten, zoals Wehkamp.nl dat in ons land ook al eens deed.