Twinkle | Digital Commerce

Aantal iDeal-transacties fors hoger

2017-10-05
335226
  • 1:12

Dit jaar zijn in totaal al 75,4 miljoen transacties afgehandeld met iDeal, 38,6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De bijbehorende omzet nam met 35 procent toe, van 4 miljard naar 5,4 miljard euro. De gemiddelde transactiewaarde daalde dus licht.

Woordvoerder Bob Goulooze bevestigt de cijfers, die in de media verschenen na het jaarcongres van Currence gister. In de zomer maakte de iDeal-beheerder al bekend dat het aantal transacties in de eerste helft van dit jaar 40 procent hoger lag dan in de eerste helft van 2010. De cijfers van gisteren duiden erop dat de groei in de afgelopen maanden iets is afgezwakt. Het aantal transacties in oktober lag 33,5 procent hoger dan dat in oktober 2010.

Bijna 250 miljoen transacties
Currence verwacht komende maand de mijlpaal van 250 miljoen iDeal-transacties te bereiken, sinds de start van de betaalmethode in 2006. De teller staat op dit moment op 237 miljoen betalingen. Getuige de nieuwe omzetgroeicijfers neemt het marktaandeel van iDeal binnen online betalingen nog altijd flink toe.

Mobiel iDeal
Currence werkt aan een mobiele variant van iDeal, die volgend jaar breed beschikbaar moet komen voor mobiele sites en applicaties. In de aanloop daarvan heeft de Rabobank met onder andere Bol.com en Thuisbezorgd.nl een eigen mobiele iDeal-proef opgezet. Het aantal iDeal-transacties zal daardoor allicht verder toenemen.